Door fysiek te bewegen worden innerlijke processen in beweging gezet

Stress = beroepsziekte nummer 1

Volgens het ministerie van Volksgezondheid is stress beroepsziekte nummer 1. Zelfs 36% van het werk-gerelateerde ziekteverzuim wordt toegeschreven aan stress. Meer dan 1 miljoen Nederlanders raken in een burn-out. Dit kost werkgevers veel geld. Vaak meer dan nodig, omdat door tijdig ingrijpen een burn-out wellicht voorkomen had kunnen worden.

Hoe ontstaat een burn-out?
Niet iedereen voelt een burn-out aankomen. Mensen herkennen de signalen van stress en overspannenheid die eraan vooraf gingen vaak pas later. Een burn-out ontstaat onder andere door gedurende langere tijd onder te hoge druk te staan. Als die druk té lang duurt kan het lichaam en geest volledig uitputten. Wanneer uiteindelijk alle energie verbruikt is, is iemand niet meer in staat om te functioneren. Het zenuwstelsel is volledig overprikkeld. Dit is ernstig en de weg naar herstel vraagt vaak veel tijd. Het is erg moeilijk om hier zelf uit te komen en meestal is de hulp van een psycholoog of coach nodig.

Voorkomen is beter dan genezen. Preventief ingrijpen via coaching is verstandig, zodat de medewerker tijdig de regie weer in eigen hand kan nemen.

Wilt u weten wat mijn coaching voor uw medewerker(s) kan betekenen? Ik ga hierover graag met u in gesprek.

 
E-mailen
Bellen