Door fysiek te bewegen worden innerlijke processen in beweging gezet

Coaching in de natuur is de weg naar balans

Onderzoeken tonen steeds vaker de positieve invloed van bewegen en natuur aan op o.a. stress gerelateerde klachten. Zelfs huisartsen en fysiopraktijken stimuleren patiënten vaker om meer naar buiten te gaan. Niet gek dan om als coach zijnde je werkterrein naar de natuur te verplaatsen. Een aantal voordelen van coaching in de buitenlucht zijn:

- door de beweging wordt een verbinding gelegd tussen denken en voelen waardoor je sneller naar de kern van het probleem kunt komen
- je loopt naast elkaar, je hoeft elkaar niet de hele tijd aan te kijken
- door metaforen uit de natuur te gebruiken, is het vaak makkelijker om een gevoel of situatie te herkennen en onder woorden te brengen
- frisse lucht, frisse ideeën

De TriA© methode is een krachtig instrument om mensen buiten te coachen. Deze methode is in 2008 ontwikkeld door Corrie Reijngoud op basis van jarenlange ervaring met individuele en teamcoachingtrajecten. Er wordt gewerkt aan de hand van de drie A's Aandacht, Acceptatie, Actie. Een uniek stappenplan, gebaseerd op de positieve psychologie die zelfregie en (veer)kracht stimuleert. Met dit stappenplan als basis help ik jou om inzicht in jezelf te krijgen en te ontdekken waar jij je prettig bij voelt. We werken samen en door de juiste vragen en oefeningen ontdek je je wensen en dromen, maar ook je belemmeringen en je patronen. Je ontdekt wat voor jou het beste werkt, je krijgt meer zelfvertrouwen, je wordt stressbestendiger, zodat je met een positieve blik weer naar de toekomst kunt kijken.  

Lees eens dit artikel over het kalmerende effect van natuur op de gezondheid en hoe het stress kan verminderen.


 AD(H)D
Ook wanneer er sprake is van AD(H)D nodig ik je uit om deze vorm van coaching te overwegen. Heb je AD(H)D dan moet je waarschijnlijk hard werken om te voldoen aan de verwachtingen van de buitenwereld. Dat AD(H)D vaak samengaat met stress en burn-out is dan ook niet verwonderlijk. Hoe zou het voor je zijn om jouw eigen verwachtingen centraal te stellen? Met mijn manier van coachen gaan we hiernaar op zoek in de natuur. 

Op de pagina Informatie vind je een interessante link naar een artikel over de invloed die de natuur kan hebben op AD(H)D. 
E-mailen
Bellen